Numai 50 de străzi vor fi modernizate în acest an de către administrația orădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După planurile Direcției Tehnice din Primăria Oradea, până la finalul lui 2012, străzile nemodernizate vor scădea de la 274 la 216, dintr-un total de 795 de străzi. Astfel până la sfârșitul anului, Direcția are de terminat 58 de proiecte prin care tot atâtea străzi se vor „schimba la față”. 

Cele mai multe proiecte de străzi modernizate se află în cartierele Tokai şi Oncea, adică la periferia orașului, unde urmează să demareze lucrările la 16 străzi și alte 11 căi de acces.

În cartierul Iorga, vor fi modernizate cinci străzi, ca să se poată începe lucrările pentru drumul rapid dintre strada Ecaterina Teodoroiu spre Dragoș Vodă, pentru care municipalitatea a accesat fonduri europene. „Nu putem să modernizăm strada Ecaterina Teodoroiu şi să lăsăm să vină la vale noroiul de pe deal", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Mai puține investiții în Ioșia

Ultimele opt proiecte de modernizare din planul Direcției Tehnice sunt în centrul orașului, în Ioșia, cartierul Velenţa şi Nufărul. „În cartierul Ioşia au fost prinse în programul de modernizare doar patru artere pentru că celelalte, mult mai multe, se regăsesc în proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare şi vor intra în asfaltare de anul viitor", a declarat edilul orașului.

Pe lista de investiţii a municipalităţii se mai numără printre altele reabilitarea Drumului Uzinal care va lega Eurobussines Parc de viitoarea zonă industrială care va fi amenajată în spatele CET-ului, construirea unei benzi de acces rapid din bulevardul Magheru spre aleea Gojdu prin demolarea chioşcului de la capătul podului Dacia, realizarea de căi de acces din Nufărul în şoseaua de centură şi reamenajarea spaţiilor din zona străzilor Sovata, Aluminei, Aleea Tuşnadului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite