Cum să strângi un miliard de dolari pentru politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodney Smith, consultantul politic care a adunat un miliard de dolari pentru politicienii americani, le-a dezvăluit orădenilor secretul succesului lui Barack Obama. Prezent luni şi marţi la Oradea, la Conferinţa Internaţională „Rolul Societăţii Civile în modelarea Agendei Publice", consultantul american a arătat cum se poate face politică, fără să cumperi voturi cu „făină, ulei sau zahăr".

În România, secretul succesului electoral înseamnă pentru politicieni cumpărarea voturilor, cu mici ajutoare alimentare. Unii au încercat cu făină, ulei sau zahăr. Alţii au oferit şepci portocalii, umbrele roşii sau pelerine galbene. Mulţi le-au asigurat alegătorilor transportul la urne, în ziua votării.

În timpul campaniilor electorale, politicienii din România au încercat diverse metode de a-i convinge pe votanţi să pună ştampila pe numele ori partidul lor. Niciunii nu s-au gândit însă cum să-i facă pe cei cu drept de vot să-i voteze, dar, în acelaşi timp, să şi strângă de la ei bani pentru finanţarea campaniilor electorale. Ei bine, americanii fac acest lucru de zeci de ani.

Pentru două zile, orădenii au avut privilegiul de a afla care este mecanismul din spatele succesului marilor lideri politici, de la „cel mai valoros jucător într-o campanie electorală", cum este descris de către experţii americani, Rodney Smith.

Citeşte cum a reuşit Barack Obama să strângă 650 de milioane de dolari pentru campania electorală,  în numai două luni,astăzi în „Adevărul de Transilvania”

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite