Deţinuţii Penitenciarului Oradea au descoperit o sticlă cu mercur pe strada Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recipientul a fost confiscat
Recipientul a fost confiscat

O sticlă cu mercur a fost găsit în această dimineaţă pe o stradă din Oradea. Recipientul a fost descoperit de către deţinuţii Penitenciarului Oradea care desfăşurau activităţi de igienizare a zonei.

Un flacon de 300 de mililitri a fost descoperit în această dimineaţă în zona garajelor dezafectate de pe strada Sovata, din Oradea. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre mercur.

"În jurul orei 09.30, la punctul de lucru aparţinând Penitenciarului Oradea, în care desfăşurau activităţi lucrative persoane private de libertate,  fără supraveghere,  clasificate în regim deschis, situat în zona Sovata, a fost descoperit un recipient care conţine o substanţă ce prezintă caracteristici specifice mercurului. Au fost anunţate organele competente care vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate natura substanţei", a declarat agent principal Adina Bîrda, purtător de cuvânt al

 Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului susţin varianta mercurului dat fiind raportul dintre volum şi greutate. Deşi flaconul conţinea 300 mililitri de substanţă, greutatea lui este de aproximativ un kilogram. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică analizează natura substanţei găsite. "Poliţiştii de la Serviciul Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, au dat substanţa spre analiză la laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Dacă se confirmă că este vorba despre mercur, poliţiştii vor deschide un dosar de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de nerespectare a substanţelor toxice", a afirmat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Mercurul se foloseste în industria farmaceutică şi medicinală, dar şi în industria energiei atomice,  mercurul fiind utilizat ca agent de răcire pentru reactoarele de plutoniu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite