Staţiunile montane din Bihor sunt pline de turişti. Locurile de cazare sunt rezervate până în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din Bihor sunt pline, la sfârşit de săptămână. Hotelierii din staţiuni au rezervări chiar şi pentru februarie.
Pârtiile din Bihor sunt pline, la sfârşit de săptămână. Hotelierii din staţiuni au rezervări chiar şi pentru februarie.

Toate pârtiile din cele două staţiuni montane din judeţul Bihor, Vârtop şi Stâna de Vale, au fost pline de turişti, la sfârşit de săptămână, iar locurile de cazare din pensiunile din zonă sunt rezervate chiar şi pe luna februarie.

Cea mai mare creştere a numărului de turişti a înregistrat la acest început de an staţiunea Stâna de Vale, aflată pe raza comunei Budureasa, localitate care acum este în scenariul verde, neavând raportat în ultima perioadă vreun caz de îmbolnăvire cu COVID-19.

„În ultimul weekend, au fost ocupate până şi pensiunile de la poalele muntelui, în Budureasa”, a explicat, pentru Adevărul, unul dintre patronii de pensiuni din zonă. Atât el, cât şi colegii săi din staţiune, au camerele rezervate pentru toate weekend-urile, până la mijlocul lunii februarie. „Unii au rezervări chiar şi pe luna martie.

Se eliberează doar dacă renunţă vreun turist”, spune sursa citată. 

În Stâna de Vale a fost inaugurată recent cea mai nouă pârtie de schi din judeţul Bihor. Lungă de 1,3 kilometri, pârtia beneficiază de o instalaţie de telescaun cu o capacitate de 350 de locuri. Un bilet pentru o urcare costă 10 lei. 

În satul de vacanţă Vârtop, situat pe raza oraşului Nucet, numărul locurilor de cazare este limitat de faptul că localitatea se află în scenariul galben, hotelierii fiind obligaţi să reducă la 50% capacitatea de cazare în hoteluri şi pensiuni, însă aici turiştii au la dispoziţie pensiuni şi hoteluri din satul de vacanţă Arieşeni, situat imediata apropiere.

De altfel, la pârtia „Piatra Grăitoare” cu zăpadă naturală din satul de vacanţă Vârtop, administratorii au luat măsuri de siguranţă. Un bilet pentru o urcare, pentru adulţi costă 15 lei, în timp ce copiii plătesc 10 lei.

Pârtia are o lungime de 1.880 metri, pe două variante de coborâre (pârtia „neagră” şi pârtia „roşie”). La urcare se utilizează un telescaun cu capacitate de 1.400 de persoane pe oră.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Sinaia a intrat din nou în scenariul roşu, în plin sezon. Liber pe pârtie, dar fără cafenele şi baruri deschise

Cum arată cea mai nouă pârtie de schi din Bihor. Are peste 1.200 de metri şi instalaţie de telescaun FOTO

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite