Un pacient de la spitalul de recuperare din Băile Felix a fost agresat de către însoțitorul său, fără ca vreun medic să observe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân cu handicap sever a fost chinuit de către propriul nepot, chiar în spitalul de recuperare din Băile Felix. Abuzurile au ieșit la iveală după ce colegul de cameră al bătrânului l-a filmat, pe ascuns, pe agresor.

Octavian Hogea, un bărbat în vârstă de 71 de ani, internat la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Felix, a fost bătut și batjocorit chiar de către persoana care ar fi trebuit să aibă grijă de el, însoțitorul care se prezentase ca fiind nepotul bătrânului. „Tacă-ți gura! Vai de tine! Ești terminat", sunt câteva dintre cuvintele care însoțeau pălmile încasate de către Octavian Hogea. În loc să îl îngrijească, însoțitorul îl lovea și îl umilea pe bătrânul care, din 1986 suferise accidente cerebrale multiple, potrivit informațiilor primite de la Mariana Cevei, directorul Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix.  „Pacientul este cu handicap sever, nu poate vorbi și nu se poate mișca", a spus Mariana Cevei, care a aflat cu mirare despre abuzurile la care a fost supus bătrânul. „Nimeni nu ne-a semnalat ceva. Deși are vânătăi, la un asemenea pacient nu se poate aprecia dacă a fost sau nu lovit, fiindcă se învinețește și dacă îl întorci doar, de pe o parte pe alta. În plus, are și o medicație care poate să dea echimoze", a explicat în această dimineață Mariana Cevei. Potrivit acesteia, bătrânul a fost externat astăzi, fiind luat acasă de către familie, conform planificării de dinainte de declanșarea scandalului.  

Amenințări

Octavian Hogea ar fi fost în continuare abuzat de către nepotul său dacă Marius Lazăr, colegul de cameră de la spitalul de recuperare, nu ar fi înregistrat cu o cameră video comportamentul însoțitorului. „Am știut că fără dovezi nu îl pot ajuta pe bătrân. Fiindcă nici eu nu mă pot mișca am rugat-o pe mama mea să monteze camera și să o lase să meargă. Dacă nepotul ar fi văzut că-l înregistrez, sigur mă lovea și pe mine", a declarat în această dimineață Marius Lazăr. Bărbatul susține că ar fi fost amenințat către o altă rudă a victimei. „Am vrut doar să-l ajut. Mi-a fost milă de el. Cu toate acestea, deja am primit amenințări de la un alt nepot", a spus Marius Lazăr.

Penurie de infirmiere

În ceea ce-l privește pe nepotul violent, conducerea spitalului de recuperare din Băile Felix îl descrie ca pe o persoană cu comportament normal, aptă pentru a însoți un pacient. „Avem doar trei infirmiere pe o secție întreagă. Nu putem tria însoțitorii", a spus Mariana Cevei. Aceasta a subliniat că în această dimineață a fost demarată o anchetă internă, pentru clarificarea situației.

Citește ce spun polițiștii despre acest caz, astăzi în Adevărul de Seară, ediția de Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite