Oradea:DN 19 E, șoseaua morții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea:DN 19 E, șoseaua morții
Oradea:DN 19 E, șoseaua morții

DN 19, șoseau pe care, marți după-amiază, un bărbat și-a pierdut viața și un altul a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident rutier, nu are infrastructura necesară pentru trafic greu.

CITEȘTE ȘI

Spulberați de tir în timp ce încercau să ocolească gropile de pe DN 19

Drumul cu pricina a fost preluat anul trecut de către Compania Drumuri Naționale de la Consiliul Județean Bihor. Regionala Cluj, căreia îi este subordonată secția din Oradea, a dispus efectuarea unor lucrări de întreținere în primăvara acestui an. „Acel drum nu are infrastructura necesară, nu are capacitatea de a suporta trafic greu” ne-a declarat Cornel Pițurcă, șeful secției Drumuri Naționale Oradea.

Distrus de camioane

Ori tocmai acest lucru s-a întâmplat din momentul în care au început lucrările la autostrada Transilvania. Mașini de tonaj mare, încărcate cu materiale de construcții, au tranzitat DN 19. Potrivit declarației lui Cornel Pițurcă, drumul “este semnalizat corespunzător pentru porțiunile cu denivelări și cu indicatorul limitare de viteză 30 km/h.”

Există vreo soluție?

Secția Drumuri Naționale Oradea va continua lucrările de întreținere la DN 19 și în această toamnă. “Acel drum necesită reparații capitale, însă doar Regionala Cluj decide acest lucru în funcție de fondurile primite de la Compania Națională. Până acum noi am efectuat tasări locale pe o porțiune de 8500 metri pătrați. Pentru reparații capitale, este nevoie de întocmirea unui proiect, o licitație organizată de Regionala Cluj și bani de la București”, ne-a spus șeful secției Drumuri Oradea. În prezent, secția are în administrare 480 de kilometric de drum în județ.

Supraviețuitorul accidentului petrecut marți, Fenyodi Eduard, a declarat ieri că va acționa în judecată administratorul DN 19, pe care îl consideră vinovat de accidentul în urma căruia colegul lui Teodor Pascal și-a pierdut viața, iar el a fost grav rănit.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite