După sesizările voluntarilor Let’s do it România, au curăţat Crişul de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologizare
Ecologizare

La jumătate de an distanţă de la campania Let's do it România, coordonatorul voluntarilo din Bihor s-a revoltat pentru că spaţiile verzi şi apele s-au umplut din nou de gunoaie. Tânărul Şerban Bârlău, , a depus reclamaţii la Agenţia de Mediu şi Ape Crişuri în special cu privire la situaţia din Beiuş. Abia după sesizările sale autorităţile au curăţat apele de gunoaie.

La nici jumătate de an distanţă de la Campania Let's do it România, spaţiile verzi s-au umplut de gunoaie. Bihorenii şi autorităţile deopotrivă au tratat cu indiferenţă gestul făcut de miile de voluntari din judeţ în septembrie anul trecut.
Coordonatorul din Bihor, Şerban Bârlău, revoltat, a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Agenţia de Protecţia Mediului că arealul cuprins între Uzina de Apă Beiuş şi malul Crişului Negru, umplut de gunoaie, majoritatea rezultate în urma activităţilor de construcţii şi renovări.

Echipe mixte ale celor două instituţii au realizat în urmă cu câteva săptămâni un control în Beiuş .
Primăria a fost somată să cureţe zona.

 Aşa cum se transmite într-un comunicat al Administraţiei Ape Crişuri, la aproape o lună de la demersurile voluntarului, arealul a fost curăţat.
Din  zonă s-au adunat circa 400 metri cubi de deşeuri menajere, deşeuri de material lemons, beton şi ballast, resturi de mobilier, instalaţii sanitare, deşeuri textile, PET-uri sau electrocasince dezafectate.

Acum primăria are obligaţia de a nivela terenul şi de a monta un panou de avertizare privind interzicerea depozitării deşeurilor .

Inspectorii ABA Crişuri atrag atenţia că vor intensifica controalele în zonă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite