La a doua sesiune de admitere Universitatea Oradea are peste 150 de locuri bugetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Universitatea Oradea începe, mâine, cea de-a doua sesiune de admitere. Peste 2600 de locuri au rămas libere după prima sesiune din vară, dintre acestea mai bine de 150 fiind la fără taxă. Înscrierile la facultăţi se pot face până pe 15 septembrie.

Facultăţile din Oradea îi aşteaptă pe liceeni care au promovat examenul de Bacalaureat să se înscrie la pentru unul dintre cele peste 2600 de locuri disponibile. Facultatea de Energetică oferă cele mai multe locuri fără taxă, 25, în timp ce la facultatea de Ştiinţe se regăsesc 22 de locuri bugetate. Douăzeci de locuri fără taxă mai sunt la facultăţile de Arhitectură, Textile şi Pielărie, în timp ce facultatea de Muzică şi cea de Inginerie Managerială şi Tehnologică au câte 14 locuri bugetate. Totodată la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei au rămas libere zece locuri, în timp ce la Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale patru. Facultatea de Arte Vizuale mai are doar două locuri fără taxă. Dintre cele 156 de locuri bugetate 13 sunt destinate studenţilor de etnie romă.

În ce priveşte admiterea pentru masterat nu se ştie încă data la care vor începe înscriereile. „Având în vedere că până vineri, 2 septembrie , Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu a trimis niciun document referitor la clasificarea universităţilor şi admiterea la masterat, la nicio universitate din ţară, suntem nevoiţi să amânăm începerea înscrierilor pentru masterat, programată iniţial pentru 5 septembrie. Calendarul admiterii pentru masterat va fi publicat după ce MECTS va trimite documentele necesare. ", a spus Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universiatea Oradea. De mâine şi până pe 17 septembrie începe sesiunea de restanţe dar şi cea de măriri de note.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite