Oradea:Emoții în prima zi de școală (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea:Emoții în prima zi de școală (GALERIE FOTO)
Oradea:Emoții în prima zi de școală (GALERIE FOTO)

Prima zi de școală a fost plină de culoare și zâmbet pe buze, iar în suflet neliniști. Copiii eleganți sau în uniforme, înarmați cu buchete de flori au împânzit azi străzile și au umplut curțile școlilor cu povești.

Deschiderea festivă a noului an școlar a fost acompaniată de murmurele copiilor bucuroși că se revăd, dar și de emoțiile părinților și profesorilor care au luat azi o nouă serie de elevi. Momentul festiv s-a deschis conform obiceiului cu o slujbă religioasă prin care preoții au cerut protecție divină peste copii, profesori și părinți. Au urmat discursurile directorilor și ale invitaților de la Inspectoratul Școlar, primărie, prefectură sau consiliul județean, fiecare alegând școala la care au odrasle sau nepoți sau pe care au absolvit-o.

Emoții și vedete

Copiii au fost degajați și încântați că sunt la școală. „Am emoții. Sper să fie bine anul ăsta și mai ușor ca anul trecut”, ne-a spus Filip, elev clasa a IV-a la Colegiul Pedagogic Iosif Vulcan. E nerăbdător să povestească cu prietenii lui despre aventurile din vacanță. Colegele lui sunt deja domnișoare și nu mai vorbesc cu oricine. În prima zi de școală doar o mică parte dintre copii au venit în uniforme și doar acolo unde știu că directorii sunt severi.
La Școala Generală Oltea Doamna, discursurile oficiale au fost urmate de reprezentații artistice ale copiilor. Andra, o fetiță din clasa I, a dat un adevărat spectacol de muzică și dans, arătând din prima zi că este talentată și vrea să se impună. După momentul festiv s-au îndreptat spre clase pentru a-și lua manualele. Majoritatea celor din clase mai mari le-au lăsat la școală. Azi nu și-au dus rucsacul. Au avut la ei doar o foaie și un pix pentru a-și scrie orarul.

Profesorii mai neliniștiți

Învățătorii și profesorii sunt cu zâmbetul pe buze. Doar cei mai îndrăzneți recunosc că sunt neliniștiți. „Am emoții. Sper că nu vor fi multe greve și agitație, pentru că toate astea îi afectează pe copii”, spune Anca Marincean, învățătoare la Colegiul Pedagogic. Alți profesori își privesc cu emoție noua clasă. Încă nu știu ce fel de elevi vor avea și cum le vor domoli ieșirile temperamentale de prinți și prințese cu care au venit de acasă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite