Cu sechele pe viață după ce a fost bătut cu sălbăticie de campionul Dan Brata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul orădean Adrian Popa s-a trezit că la vârsta de 25 de ani trebuie să învețe să vorbească din nou. Tânărul a fost bătut de campionul judo Daniel Brata și de colegul său din lotul național, Valentin Radu pentru că a încercat să aplaneze un scandal.

Campionul Daniel Brata, reținut pentru 24 de ore marți seara, a fost arestare prevenitv asăzi pentru tenativă de omor calificat. Reținerea campionului național de judo vine la aproape o lună după ce acesta a băgat în spital un tânăr din Oradea. Daniel Brata a fost implicat în scandal alături de colegul său din lotul național, Valentin Radu, pe care polițiștii nu l-au putut

Victima incidentului, Adrian Popa, alături de tatăl său, Niculae Popa, au rememorat pentru Adevărul de Transilvania teribilele întâmplări prin care au trecut după noaptea fatidică de 12 spre 13  iulie.

„În 12 iulie am ieșit cu două prieteni în clubul Escape din Oradea, era în jur de miezul nopții. Undeva pe la ora două, am trecut cu prietenii mei pe lângă masa la care stăteau Daniel Brata și Radu Valentin. Unul dintre amicii mei s-a oprit să salute o fată de la masa judokanului, pe care o cunoștea de mult timp. Brata s-a  enervat și  i-a vorbit urât", își amintește Adrian Popa. „Două ore mai târziu am pornit spre casă. La ieșirea din club, Brata și Radu au venit după noi, afară. Brata s-a luat din nou de prietenul meu. Atunci am intervenit eu și l-am rugat frumos să-l lase în pace, că nu a făcut nimic", spune orădeanul.

Au bătut cu sălbăticie un om căzut la pământ

Deși Adrian doar a îndrăznit să-l roage ceva,  Brata a reacționat violent. „Mi-a dat pumni în față și am leșinat.  Mi-am revenit destul de repede, eram la pământ și am încercat să mă ridic. În momentul acela am simțit că sunt lovit din toate părțile. Deși nu aveam cum să mă apăr, m-au lovit cu pumnii și cu picioare până mi-am pierdut cunoștința" povestește Adrian. „Când m-am trezit, eram singur pe stradă. Am reușit să mă ridic, am luat un taxi și m-am dus acasă", mai spune el.
Din pricina șocului, Adrian nu a realizat cât de grav este rănit. Tatăl lui l-a văzut întins pe pat, pe burtă, cu mâna la cap și s-a gândit că doarme. „Am reușit să adorm și când m-am trezit mi-am dat seama că nu-mi pt mișca picioarele și abia îmi mai simt mâinile. Am sunat un prieten și așa am ajuns la urgențe", explică orădeanul.  „Nu mi-a venit să cred când am primit telefon că băiatul meu este la spital. Doctorii l-au internat de urgență cu diagnosticul de multiple fracturi craniene, fractură la pomeți și fractură nazală. Când am auzit că grav și că-l internează la neurochirugie, am clacat", spune Niculae Pop.

Citește astăzi în Adevărul de Transilvania
continuarea cutremurătoarei mărturisiri

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite