Oradea: Se anunță noi proteste în sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Se anunță noi proteste în sănătate
Oradea: Se anunță noi proteste în sănătate

Ambulanțierii vor organiza, miercuri 9 septembrie, de la ora 9.00, proteste la sedii.

Biroul exectutiv al Federației Naționale Sindicale Ambulanța a decis astăzi demararea protestelor față de noua lege a salarizării personalului bugetar. Personalul liber la ora 9.00, va ieși în curtea sediului local al Serviciului de Ambulanță și va organiza un miting de protest. Următorul pas va fi greva de avertisment, iar dacă nu se rezolvă nimic, al treilea pas va fi greva generală.

„Noi n-am solicitat un procent anume pentru majorarea salariului, dar nici nu vrem să fium desconsiderați”, spune președintele Federației Gheorghe Chiș. Ultimele proiecte ale lege scoase la iveală săptămâna asta, vor duce la diminuarea salariilor în sănătate față de cele actuale, iar personalul medical va avea salariile la jumătate față de cei din justiție. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că sistemul sanitar este în continuare subfinanțat, banii colectați pentru sănătate fiind utilizați pentru acoperirea altor găuri negre.

„Ne deranjează lipsa consultărilor cu toate confederațiile sindicale din sănătate și graba cu care guvernul vrea să-și asume responsabilitatea pentru această lege”, spune Chiș. Acesta a precizat că se recurge la protest pentru că guvernul îi bagă în seamă doar pe cei care ridică vocea. Justiția a primit dintr-odată mai mult pentru că au organizat o grevă?”, întreabă el. Federația Ambulanța cere acordarea salariilor în funcție de pregătirea și de responsabilitatea salariaților.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite