O seară magică şi un rezultat pe măsură: CSM Oradea - “U” Mobitelco Cluj, 80-76

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet la Arena Antonio Alexe, din Oradea
Baschet la Arena Antonio Alexe, din Oradea

Jocul de echipă, dorinţa de victorie şi publicul au făcut diferenţa, aseară, în Arena Antonio Alexe.  În ultima săptămână, CSM Oradea s-a impus în faţa unor adversare mult mai bine cotate în clasament: CS Otopeni şi "U" Mobitelco Cluj

"U" Mobitelco Cluj, una dintre cele mai puternice echipe din campionatul României, s-a poticnit la Oradea. Încurajaţi frenetic de 50 de susţinători, clujenii s-au angajat într-o cursă de urmărire cu final dezamăgitor pentru echipa pregătită de Marcel Ţenter. "Faptul că noi nu am jucat zece zile, ne-a scos din formă. Am fost dezorganizaţi în defensivă şi Oradea a dovedit că este pe val. A jucat un baschet bun", a spus, la finalul partidei, tehnicianul clujenilor. Deşi studenţii au deplasat la Oradea o echipă închegată, valorile individuale nu au compensat lipsa americanului David Lawrence. "Ne afectează orice piesă din angrenaj", a adăugat sec Marcel Ţenter.

Publicul, al 6-lea jucător

Primele opt minute de joc le-au aparţinut în totalitate gazdelor. Străinii din lotul orădenilor şi-au făcut treaba ca la carte. "De la jucătorii străini aştept o evoluţie bună şi contantă. Am vorbit cu Maric, Mandic şi Mitchell să nu facă greşeli personale în prima parte a meciului pentru a nu se repeat situaţia cu Gaz Metan Mediaş. Au făcut întocmai, iar asta s-a văzut", a spus Cristian Achim, antrenor CSM Oradea. La finalul primului sfert, gazdele conduceau cu 20-15. Sârbii din tabăra clujenilor au pornit cursa de urmărire. Branko Cuic, Zoran Krstanovic şi Miljan Medvedi au marcat, în special, în urma recuperărilor ofensive. Până la pauza mare, clujenii au reuşit să recupereze un singur punct din cele cinci pe care le aşezaseră pe tabelă orădenii, iar scorul era 35-31. Însă şi în cel de-al treilea sfert, tot oaspeţii au practicat un joc mai bun. După ce au marcat aproape toate aruncările libere de care au beneficiat, clujenii şi-au adjudecat sfertul cu 22-14 şi au trecut rapid în avantaj pe tabelă, 53-49. "Am rămas cantonaţi într-un joc care nu prea mai mergea. A trebuit să schimbăm ceva", a spus Cristian Achim. Iar dacă în prima parte a jocului, reuşitele din aruncări de trei puncte i-au ocolit pe orădeni, spre finalul jocului Martinovic a făcut deliciul publicului care şi-a susţinut favoriţii în picioare. "Martinovic a jucat foarte bine astăzi. A fost în formă şi din punct de vedere fizic, dar şi psihic. Un mare efect asupra noastră l-a avut publicul. Modul în care ne-au susţinut a fost extraordinar", a declarat tehnicianul orădenilor. CSM  a câştigat ultimul sfert cu 31-23 şi a stabilit rezultatul final, 80-76. Săptămâna viitoare, orădenii vor întâlni tot o formaţie din Cluj, Gladiator, echipă de care în tur au trecut cu scorul de 91-78. „Oradea a dovedit că este pe val. A jucat un baschet bun”, a spus Marcel Ţenter, antrenor "U" Mobitelco Cluj.

Ratări la aruncările de trei puncte

Printre greşelile sesizate de tehnicianul orădenilor se numără şi ratările inexplivabile la aruncările de trei puncte. "În prima parte de jocului, cel puţin, am avut foarte multe aruncări deschise de trei puncte pe care le-am ratat. În plus, cred că am primit 20 de puncte numai pe recuperări ofensive", a spus Cristian Achim. Tehnicianul a recunoscut că victoria împotriva clujenilor a fost nesperată. "Sunt două victorii, cea cu CS Otopeni şi cu "U" Cluj care cred că ar fi fost prost cotate şi la casele de pariuri. Pe de altă parte, Clujul nu ar trebui să stea într-un singur jucător: David Lawrence. Sigur lipsa lui a fost un plus pentru noi, iar băieţii au fost absolut fantastic, minunaţi. Pe mine măc bucură foarte mult evoluţia constanţă a echipei noastre", a conchis Achim.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite