Ping-pong cu presupusul autor al unei crime sadice petrecute în august 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Haş este acuzat că a ucis un bărbat tăindu-i jugulara cu o sticlă de bere spartă
Gheorghe Haş este acuzat că a ucis un bărbat tăindu-i jugulara cu o sticlă de bere spartă

Deşi procurorii bihoreni solicită menţinerea stării de arest a inculpatului, instanţa de judecată nu îl consideră pe Haş un pericol public. Gheorghe Haş a fost pus în libertate pentru câteva ore, apoi arestat

 Criminal cu sânge  rece a fost pus în libertate

În noaptea de 29 spre 30 august 2009, Florin Lucşe a murit, în plină stradă, după ce carotida şi jugulara i-au fost secţionate cu gâtul unei sticle de bere sparte.

Citește aici motivația magistraților care l-au eliberat pe suspect

Potrivit martorilor tragediei, cel care ţinea în mână arma crimei era nimeni altul decât Gheorghe Haş. Tânărul este judecat acum pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat şi se află în arestul poliţiei. Însă la fiecare termen de judecată, Gheorghe Haş este pus în libertate preţ de câteva ore. Apărătorul lui Haş solicită înlocuirea măsurii de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Haos la judecată

„Pericolul pentru ordinea publică nu este prezumat, el se stabileşte în funcţie de persoana fiecărui inculpat, de modul de acţiune, şi, în special, de mobilul ce l-a determinat să comită fapta. Până la acest moment, din probele administrate nu au fost evidenţiate indicii care să susţină existenţa pericolului pentru ordinea publică”, îşi motivează decizia judecătorul Ovidiu Galea.

Procurorii se văd obligaţi să facă recurs la decizia instanţei şi, de fiecare dată, magistraţii Curţii de Apel Oradea decid menţinerea stării de arest a inculpatului. „Parchetul nu mai poate administra alte probe. Dosarul este complet”, a spus Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Judecătorul motivează hotărârea dată

„Din cercetări rezultă indicii că inculpatul a săvârşit infracţiunile pentru care este cercetat, dar nu rezultă în acelaşi sens suficiente indicii legitime şi rezonabile din care să se evidenţieze că privarea sa de libertate este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal, ori pentru împiedicarea săvârşirii unor alte infracţiuni “, îşi motivează decizia luată de judecătorul Ovidiu Galea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite