Cei mai religioși elevi din Bihor se întrec astăzi în catehisme, la olimpiada județeană de la Ștei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul are loc în mai multe oraşe din judeţ
Concursul are loc în mai multe oraşe din judeţ

Peste două sute de elevi, de gimnaziu și de liceu, participă astăzi la Olimpiada Județeană de religie, la Colegiul Național „Avram Iancu", din orașul Ștei. După încheierea concursului, participanții vor vizita Mănăstirea Izbuc.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor organizează astăzi, sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradei, Olimpiada Judeţeană de Religie. Concursul se desfășoară la Colegiul Naţional „Avram Iancu" din oraşul Ştei. După susţinerea probei toţi elevii participanţi, însoţiţi de profesorii lor, vor merge în pelerinaj la Mânăstirea Izbuc, unde vor fi primiţi de către Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie şi vor servi masa de prânz.

Concurență

„La eveniment  participă 240 de elevi din ciclul gimnazial şi liceal de la şcolile şi liceele din judeţul Bihor", informează, printr-un comunicat, biroul de presă al Episcopiei Oradea. Participanţii la această etapă au fost selectaţi dintre elevii care au concurat la faza  locală a olimpiadei de religie, care a avut loc la sfârșitul lunii februarie. „Pentru clasele VII-XII, subiectele sunt elaborate şi transmise de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar pentru clasele V-VI subiectele sunt elaborate la nivel judeţean", se precizează în comunicatul Episcopiei Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite