Un mort, un bărbat în comă şi o femeie rănită foarte grav, bilanţul tragic al unui accident stupid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer neatent, care în urmă cu două săptămâni a fost sancţionat pentru viteză excesivă, a ajuns cu microbuzul arhiplin într-un şanţ din Bihor, după ce a parcurs peste 1.000 de km, venind din Germania. Nu a văzut la timp o alveolă de calmare a traficului, pe care a acroşat-o, fiind proiectat astfel într-o vale.

Update ora 10.40: Potrivit informațiile primite de la Carmen Pantiș, din cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, bărbatul de 46 de ani din Bistrița-Năsăud, comuna Maieru, este în comă profundă, iar șansele sale de supraviețuire sunt mici. „Pacientul a fost operat ieri, i-a fost scoasă splina și are un hematom retroperitoneal", explică medicul. 

În apă rece ca gheaţa, cu capul spart, cu picioarele rupte şi cu bagajele aruncate care pe unde  într-un şanţ, aşa s-au trezit pasagerii unui microbuz care venea supraîncărcat din Germania, cu destinaţia finală judeţul Constanţa. Cheamir Enghin (28 ani), din Medgidia, unul dintre cei 11 pasageri înghesuiţi în microbuzul cu o capacitate de 8+1, nu a fost atât de „norocos" încât să se mai trezească, murind la câteva minute după teribilul accident petrecut în zorii zile de miercuri, la ieşirea din localitatea bihoreană Tarcea, la numai câţiva kilometri de frontiera cu Ungaria.

INFO

Dintre cele 12 persoane aflate în microbuz, care se întorceau de la muncă din Germania, patru erau din Bistriţa-Năsăud, iar opt din Constanţa

Vieţi distruse din cauza neatenţiei

Şoferul microbuzului, Levis Bechir (33 ani), tot din Medgidia, ar putea face ani grei de puşcărie, având în vedere că unul dintre pasagerii săi se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital, la terapie intensivă, la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, iar o femeie în vârstă de 31 de ani din Medgidia riscă să rămână oloagă pe viaţă. „Viaţa pacientului cu traumatism cranio-cerebral şi la organele abdominale este în continuare în pericol. Tot la terapie intensivă se află şi o pasageră în vârstă de 31 de ani, care prezintă o fractură la coapsă, ceea ce implică riscuri pe viitor", a declarat Hadrian Borcea, şeful UPU-Smurd Bihor. Potrivit acestuia, alţi patru pasageri au mâini şi picioare rupte şi vor rămâne internaţi în spitalul din Oradea. Alţi cinci răniţi au ajuns la spitalul din Marghita, majoritatea cu contuzii minore, numai unul dintre ei fiind transferat la Oradea, la secţia de chirurgie toracică.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la accident

Alveole periculoase

Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a declarat că şoferului i s-a întocmit dosar penal, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit informaţiilor primite de la Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor, accidentul a avut loc din cauza neatenţiei şoferului, dar şi a vitezei neadaptate la condiţiile de drum pe timp de noapte. „Şoferul a acroşat o alveolă de calmare a traficului de la ieşirea din localitatea Tarcea, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ, iar apoi într-o vale", a spus Dorin Sava. Întrebat de ce alveola nu a fost semnalizată cu marcaje transversale ieşite în relief sau cu un indicator, cu 50 de metri înainte, Dorin Sava a explicat că, pe întregul DN 19, aceste alveole realizate după model maghiar au fost semnalizate, însă numai la intrările în localităţi, nu şi la ieşiri. „Se consideră că, în localitate, se circulă cu 50 de km la oră", a spus şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite