Un alt protest în centrul Oradei: 20 de tineri au scandat „România, stat polițienesc”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul orei 14, în urma unei noi mobilizări prin Facebook, un grup de tineri, majoritatea liceeni, s-au strâns în fața Primăriei Oradea, ca să protesteze. Manifestarea nu a fost lungă, protestatarii promițând totuși că se vor întoarce mâine, de la ora 18.

Se pare că liceeni au ieșit în stradă, sătui de situația economică, dar și de felul în care se desfășoară modificările anunțate în domeniul sănătății. Cei prezenți nu au făcut scandal, ci doar au arborat steagul României, au cântat imnul și au scandal de câteva ori „România, stat polițienesc!".

De teamă că ar putea fi amendați, scandările protestatarilor nu au fost îndelungate, cu atât mai mult cu cât în zonă patrula un echipaj al Poliției, dar totuși cei prezenți nu au fost amendați. Oamenii legii s-au lăsat convinși că este o simplă întâlnire într-un spațiu public, plecând de lângă Biserica Sfântul Ladislau.

Se anunță o nouă adunare publică pentru luni, 16 ianuarie, de la ora 18, la statuia lui Mihai Viteazul, din Piața Unirii. În același loc, tot mâine și tot de la ora 18 au anunțat că se vor întâlni din nou cei 100 de orădeni care au protesta sâmbătă, în jurul orei prânzului.

Mai mulţi oameni s-au strâns ieri, în jurul orei 14.15, în Piaţa Unirii din Oradea, ca să protesteze împotriva felului în care s-a discutat despre reforma din sănătate. Protestul a fost iniţiat de un asistent al SMURD Bihor, care a anunţat vineri noaptea anularea lui şi nici nu a venit la eveniment, lucru care n-a contat pentru cei o sută de nemulţumiţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite