Peste 140 de profesori bihoreni își caută de lucru după restrângerea activității

0
Publicat:
Ultima actualizare:
273 norme vor fi reduse în sistemul de învățământ bihorean
273 norme vor fi reduse în sistemul de învățământ bihorean

Restrângerea activității din școlile comasate afectează, la acest moment, un număr de 147 de cadre didactice din Bihor care acum participă la ședințele de pretransfer organizate de Inspectoratul Școlar.

Între 3 și 5 mai se derulează ședințele de soluționare a cererilor de transfer, a restrângerilor de activitate și a schimburilor de posturi prin consimțământ. Cei mai afectați și cu prioritate în aceste ședințe sunt cei care ar rămâne fără post datorită restrângerii activității prin comasarea școlilor. În această situație se regăsesc un număr de 147 de cadre didactice bihorene. „Cei 147 de profesori afectați de restrângere vor fi distribuiți pe posturile scoase acum la distrbuție, dar nu vor rămâne fără loc de muncă", a anunțat Ramona Bacter, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor. Aceasta a mai informat ca aceștia vor fi prioritari la ocuparea celor 418 posturi vacante la acest moment. În total au fost înregistrate un număr de 540 de cereri pentru cele peste 400 de locuri, majoritatea fiind de 379 fiind pentru pretransfer.

Veștile rele continuă pentru cei din sistemul educațional deoarece în Bihor urmează să mai fie reduse un număr de 273 de posturi, iar primii vizați sunt cei care nu au studii de specialitate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite