Cel mai probabil, alegerile pentru noul rector al Universităţii din Oradea vor avea loc în 23 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea din Oradea
Universitatea din Oradea

Dacă Ministerul Educaţiei va aproba, până vineri, calendarul trimis de către  Senatul Universităţii din Oradea, alegerile pentru noul rector vor avea loc în data de 23 aprilie.

Cadrele didactice de la Universitatea Oradea, care aspiră la postul de rector, vor trebui ca între 3 -6 aprilie să-şi depună candidatura şi planul de management, urmând ca între 7 şi 22 aprilie să se desfăşoare întâlnirile cu alegătorii, iar pe 23 aprilie să se treacă la vot. În cazul în care se va impune un al doile tur de scrutin, acesta va avea loc în 25 aprilie.

Până astăzi, doar două cadre universitare şi-au anunţat candidatura. Este vorba despre Ghoerghe Ionescu, liderul de  sindicat, care a mai candidat şi la alegerile din iarnă, respectiv, Constantin Bungău, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

A câştigat, dar Ministerul nu a aprobat

Actualul rector, Cornel Antal, a câştigat alegerile pentru rectoratul Universităţii din Oradea, în luna februarie. Acesta a beneficia atunci de peste 600 de voturi, în timp ce singurul său contracandidat, liderul de sindicat Gheorghe Ionescu, a fost votat de către aproximativ 200 de persoane. Din cauză că Antal a avut deja două mandate, care însumate nu depăşesc însă patru ani şi opt luni, alegerile nu au fost validate de către ministrul educației, Cătălin Baba.

După data de 30 martie, când expiră mandatul rectorului Cornel Antal, atribuţiile acestuia vor fi preluate de către ordonatorul de credite. „Universitatea va fi condusă de către Constantin Bungău, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică. Acesta a fost propus ministerului de către Senatul Universităţii şi va asigura buna funcţionare a instituţiei de învăţământ, până la alegerea şi confirmarea unui nou rector", a spus Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite