Peste o mie de oameni au primit o casă datorită Habitat pentru Umanitate Beiuș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Habitat pentru Umanitate Beiuș
Habitat pentru Umanitate Beiuș

În mai bine de 14 ani de existență, Habitat pentru Umanitate Beiuș a ajutat peste o mie de oameni nevoiași să primească o locuință decentă.  Doar în luna octombrie, Habitat a găzduit 200 de voluntari, majoritatea din Irlanda care au construit 12 locuinţe în doar 5 zile în cadrul evenimentului Big Build 10 aflat la cea de-a doua ediţie.

„2010 a însemnat pentru noi foarte multă muncă, semnarea unor parteneriate importante şi găzduirea celui mai mare eveniment Habitat din Europa, Big Build 2010. A fost un an excelent, plin de provocări, dar şi de multe reuşite" afirmă Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuş.

 Anul a debutat cu a XI-a ediţie a evenimentului Casa de Paşti, devenit o tradiţie şi care în acest an a fost posibil cu sprijinul financiar şi cu voluntari de la Provident Financial. A urmat parteneriatul cu Fundaţia Căminul Felix pentru construirea a 80 de locuinţe în beneficiul tinerilor familişti ce nu au avut parte de părinţii care le-au dat viaţă. Deja primele patru case sunt ridicate. Construcţia lor a fost posibilă în principal datorită Lafarge România care a oferit cimentul pentru fundaţiile locuinţelor, dar şi voluntarilor de la compania Celestica sau Whirlpool care au contribuit şi financiar la progresul lucrărilor. „Lucrul pe șantierul Habitat m-a marcat şi  m-a determinat să mă implic şi mai mult pentru a-i ajuta pe cei mai puţin norocoşi aşa ca am revenit acum alături de colegii mei să-i ajutam pe aceşti tineri. Să vezi lacrimile de bucurie în ochii acestor oameni care au dus o viaţă foarte grea şi care n-au cunoscut decât tristeţe te mişcă profund şi te face să te gândeşti cât de norocos şi de binecuvântat eşti pentru toate pe care le ai." a mărturisite un voluntar de la Celestica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite