Peste 700 de locuri de posturi sunt vacante în sistemul sanitar din județul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Listele cu posturile libere din medicina de stat au fost făcute publice de Ministerul Sănătății. Personalul medical și nemedical din unitățile sanitare care dispar prin comasare sau reprofilare va fi redirecționat către aceste posturi.

Nu mai puțin de 700 de locuri vacante anunță Ministrerul Sănătății în județul Bihor. Astel, există posturi pentru 165 de medici, 237 de asistenți, 128 de infirmiere, 117 îngrijitoare, 26 de kinetoterapeuţi, asistenţi sociali, logopezi, sociologi, 16 ambulanţieri, şapte biologi, fizicieni, biochimişti şi cinci farmaciști.

Pe aceste posturi se vor distribui medicii care rămân fără locuri în urma comasării sau reprofilării spitalelor. În Bihor, există două unități sanitare care au fost desemnate pentru a se transforma în cămine destinate bătrânilor: Centrul de Sănătate Bratca și Spitalul orășenesc Ștei.

Cele mai multe posturi oferite pentru medici sunt la secțiile de reanimare, unde există 28,5 posturi, la psihiatrie, unde sunt neocupate 12,5 posturi şi la medicina de urgenţă, unde sunt vacante 10,5 posturi.
În Oradea, Spitalul Judeţean are 68 de posturi de medici vacante, Curteanu are 31,5 posturi vacante, iar Maternitatea are 11,5 posturi de medici.

Cele mai multe posturi vacante de la o singură unitate sanitară bihoreană sunt la Spitalul Județean (302 posturi , dintre care 68 pentru medici și 88 pentru  asistente), iar cele mai puține se sunt la Centrul de Sănătate de la Valea lui Mihai (o jumătate de nomă de medic, 3 de personal mediu sanitar, respectiv 3 de infirmiere).

Lista posturilor vacante se poate consulta pe www.ms.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite