Peste 60 de poștărițe și poștași au mărșăluit astăzi în viteză, în stațiunea Băile Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai rapizi poștași din țară s-au întrecut astăzi în stațiunea bihoreană Băile Felix, cu ocazia etapei naționale a Marșului Factorilor Poștali, eveniment ajuns la ediția cu numărul 33. Câștigătorii vor reprezenta România la Balcaniadă.

Printre cei 66 de concurenți s-a numărat și bucureșteanul Ion Erciu, care a participat și la prima ediție a concursului, organizat de Poșta Română în anul 1977. Potrivit informațiilor comunicate de către organizatori, la linia de start a competiției s-au aliniat în total 66 de postași, dintre care 33 femei, având de parcurs distanța de 3.000 de metri, și 33 bărbați, care au trebuit să parcurgă un traseu de 7.000 metri.

Poștașii români, apreciați

„Pentru cei mai buni mărșăluitori dintre poștașii calificați la etapa națională  provocarea merge mai departe. În fiecare toamnă are loc Balcaniada Factorilor Poștali, iar primii cinci poștași și primele trei poștărițe reprezintă Poșta Română la întrecerea balcanică. În decursul anilor, poștasii români și-au construit o reputație serioasă la Balcaniadă, reușind să câștige zeci de medalii de aur, argint și bronz", informează Poșta Română, printr-un comunicat.  

Aur la fete

Ediția din 2009 a Balcaniadei, găzduită de stațiunea Samsun, Turcia, a adus României o medalie de aur la individual fete, obținută de Andreea Arsine, factor poștal la Botoșani. Alte două medalii de argint au fost câștigate în competiția pe echipe, poștașii români reușind să ocupe treapta a doua a podiumului, atât în competiția fetelor, cât și în competiția băieților.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite