Peste 2.000 de porții de fasole cu ciolan, servite la prânz orădenilor de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fasole cu ciolan, servită la prânz orădenilor
Fasole cu ciolan, servită la prânz orădenilor

Orădenii sunt așteptați astăzi la manifestările de Ziua Națională a României cu peste 2.000 de porții de fasole cu ciolan. Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10.00, la statuia lui "Mihai Viteazul" din Piața Unirii.

După depunerea de coroane, corul Traian Moșoiu va susține un program artistic. Va fi urmat de Ansamblul Bihorul și liceeni de la Onisifor Ghibu. La prânz, orădenii vor putea servi în fața Primăriei peste 2.000 de porții de fasole cu ciolan.

Anul trecut, fasolea cu ciolan a fost pregătită de talentatul bucătar Adi Hădean, cel care a făcut tortul de o tonă, în acest an, la un mall din Cluj. Recent Adi Hădean a gătit și în scopuri caritabile, la restaurantul "Riviera", din București. Bucătarul a gătit o tocană câmpenească cu mămăliguţă fiartă în lapte, iar clienții au fost serviți de actriţa Crina Matei.

Fasole gătită de militari din Kosovo și Bosnia

Adrian Hădean a fost ajutat anul trecut de bucătarul Dan Chişu şi de încă şase militari. Cei opt au muncit la mâncarea de fasole timp de 17 ore. „Am avut ajutoare militari care au fost în misiuni în Kosovo şi Bosnia", a mărturisit Adrian Hădean.

Militarii au făcut tot, de la curăţatul cepei, până la învârtitul în oală. „Să vezi opt bărbaţi plângând în jurul cazanului cu ceapă!", a spus, râzând, bucătarul. Fasolea a fost gătită în marmide, bucătării militare de campanie. „Nişte cazane foarte mari se încălzesc cu motorină, şi pui în ele ce ai de pus. Fasolea am fiert-o în cazane, sosul de legume l-am făcut separat, pe urmă le-am amestecat şi le-am mai lăsat să fiarbă împreună. Sosul nu-l puteam face în cazane pentru că este foarte sensibil şi trebuie să stai cu lingura în el", a explicat bucătarul.

Trei mii de porţii

Secretul reţetei de anul trecut a constat în faptul că s-au folosit foarte multe legume şi condimente. „E foarte multă muncă la mijloc", a povestit Adrian Hădean. „Este cea mai mare aventură culinară a mea. Aş mai face-o şi mâine, foarte sincer", a mărturisit bucătarul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite