Un concert de muzică populară este ultimul eveniment din cadrul Toamnei Orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna Orădeană a ajuns la final. Mâine au loc ultimele evenimente programate cu ocazia Zilei Orașului. Orădenii vor putea urmări mâine seară un concert de muzică populară, la Casa de Cultură a Municipiului. Cel mai așteptat moment a fost însă retragerea cu torțe, care a avut loc aseară.

Ziua de 12 octombrie are dublă semnficitație pentru Oradea. La 12 octombrie 1918, fruntașii românilor din Transilvania au adoptat Declarația de autodeterminare de la Oradea, care va deveni documentul principal citit cu ocazia zilei de 1 decembrie 1918, când  a fost creat Statul Național Român de astăzi. Totodată, la 12 octombrie 1944 armatele române și cele sovietice au eliberat orasul de sub dominația hortistă.

Cu acest prilej, la fel ca şi în anii trecuţi, organizatorii Toamnei Orădene au pregătit retragerea cu torţe a militarilor de la Garnizoana Oradea, pentru a marca Ziua Orașului. În acest an retragerea cu torțe a avut loc în avans. Astfel, aseară, în jurul orei 20.00, orădenii s-au strâns în centrul orașului pentru a urmări evenimentul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite