De ziua lor pompierii orădeni îşi deschid porţile şi pregătesc o serie de exerciţii demonstrative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii militari vor comemora, mâine, 163 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Cu această ocazie, pompierii orădeni îşi deschid porţile pentru public, orădenii fiind aşteptaţi între orele 09.00-15.00 să ia parte la exerciţiile demonstrative pregătite.

În urmă cu 163 de ani ostaşii Companiei de Pompieri Bucureşti conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au luptat împotriva unei armate de ieniceri turci,   aducându-şi astfel tributul suprem idealului Revoluţiei de la 1848. În cinstea evenimentului şi a tuturor  eroilor pompieri căzuti pentru apărarea ţării şi a celor pieriţi la datorie în lupta cu flăcarile şi dezastrele, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Crişana"  v-a organiza, de la ora 09.00,  Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul se va desfăşura în toate subunităţile din judeţ. Cu această ocazie vor avea loc  o serie de activităţi ce revelează aspecte din viaţa pompierilor bihoreni.

La sediul ISU programul manifestărilor va cuprinde expoziţie tehnică cu autospeciale, utilaje, echipamente, prezentarea ambulanţelor SMURD şi organizarea punctului medical avansat . Totodată vor fi executate exerciţii din cadrul concursurilor profesionale ale pompierilor, exerciţii de salvare de la înălţimi dar şi un exerciţiu demonstrativ de descarcerare a persoanelor dintr-un autoturism avariat 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite