Un orădean acuză poliţiştii de ilegalităţi, fiindcă pândesc vitezomanii cu radare ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Pătcaş, un orădean în vârstă de 22 de ani, acuză poliţiştii de comiterea unor ilegalităţi, revoltat că, vineri seară, o maşină de poliţie dotată cu  radar pândea, ascunsă, şoferii vitezomani. Bărbatul susţine că a depus, în acest sens, o plângere la Prefectura Bihor.

„În seara zilei de vineri au fost amendaţi, în şir, o sumedenie de şoferi, care au fost vânaţi de un radar ascuns pe şoseaua Clujului, în dreptul magazinului Tiger", spune Paul Pătcaş. Acesta a surprins nişte imagini cu maşina de poliţie şi le-a trimis presei, pentru a reclama această „ilegalitate".  Tânărul susţine că a depus o plângere în acest sens la Prefectura Bihor, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra excesului de zel al poliţiştilor rutieri orădeni.

E legal

Potrivit informaţiilor primite de la Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, în acea seară, mai mult de jumătate dintre şoferii amendaţi au fost sancţionaţi fiindcă au călcat prea tare pedala de acceleraţie. „În cadrul unei acţiuni de numai cinci ore, poliţiştii au prins aproape 140 de vitezomani, dar şi şoferi beţi sau fără permis", a spus Alina Dinu. Referitor la plângerea lui Paul Pătcaş, Alina Dinu a precizat că este dreptul acestuia să depună reclamaţii, dar că poliţiştii au acţionat legal. „Poliţiştii folosesc radarul după anumite proceduri care nu vizează aspecte cu privire la vizibilitatea lui în trafic. Sunt alte aspecte de ordin tehnic, care trebuie respectate”, a explicat Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite