Un polițist de frontieră din punctul de trecere Borș este cercetat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontiera din Borș
Frontiera din Borș

Petru Traian Fărcuța a fost reținut, miercuri, pentru luare de mită. Polițiștul de frontieră a fost prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins însă solicitarea procurorilor.

Agentul șef adjunct Petru Traian Fărcuța a ajuns în atenția Direcției Generale Anticorupție în urma denunțului unui cetățean maghiar. "În data de 7 decembrie 2009, polițistul a pretins și primit mită de la cetățeanul maghiar, pentru a nu-l sancționa contravențional pe acesta pe motiv că nu avea rovinietă", a spus Dorel Moțiu, purtător de cuvânt al Parchetului Județean. Din declarațiile denunțătorului reiese că acesta i-a achitat polițistului combustibil în valoare de 177,13 lei.

Polițistul de frontieră va fi anchetat în stare de libertate

"Se fac cercetări și în funcție de rezultatul acestora se vor lua măsurile care se impun", a precizat comisarul șef Dan Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră. Petru Traian Fărcuța a fost reținut miercuri după-amiază și prezentat magistraților bihoreni cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au dispus ca Fărcuța să nu părăsească țara în următoarele 29 de zile. Procuorii din cadrul Parchetului Județean au făcut recurs. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite