Un polițist din Aleșd s-a urcat beat la volan și a băgat în spital o femeie de 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Accidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 18.00. Agentul de proximitate Marian Podilă s-a urcat beat la volanul mașinii sale, o Dacie  și lovit din plină o femeie de 75 de ani care mergea pe marginea drumului. Imediat după accident polițistul și-a dat demisia.Victima se află internată la Spitalul Județean.

UPDATE: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că fostul agent de proximitate va fi pus în libertate în această seară. "L-am reținut pentru 24 de ore pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru vătămare corporală gravă. Dar astăzi am primit raportul medico-legal și am văzut că victima nu necesită decât 15 zile de spitalizare, iar starea este stabilă", a declarat Gavra. "În acest context îl vom pune în libertate și va fi trimis în judecată pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă starea victimei nu se înrăutățește", a mai spus Gavra.

Din primele cercetări reiese că Marian Podilă a băut într-un local înainte de producerea accidentului și se îndrepta spre casă. Bărbatul nu a avea viteză, nu a fugit de la locul accidentului și și-a recunoscut vina. În schimb, din probele recoltate s-a dovedit că avea o concentrație de alcool în sânge de 1.70 mg la mie.

Polițistul de proximitate Marian Podilă s-a urcat beat la volanul unei mașini Dacia aseară, în jurul orei 18.00. "Șoferul a lovit o femeie de 75 de ani care mergea regulamentar pe acostament", spune Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. "Imediat după accident, polițistul și-a dat demisia și i-a fost acceptată. El nu mai are calitatea de polițist de ieri", a subliniat Alina Dinu.

Marian Podilă a fost reținut pentru 24 de ore. "La etilo-test s-a demonstrat că avea o concentrație de alcool de 0,80 alcool pur în aerul expirat. Polițistul nu se afla în timpul programului de lucru", a mai spus purtătorul de cuvânt. Concentrația de alcool este de dublă față limita legală .

În spital cu leziuni grave

Victima de 75 de ani a ajuns la Spitalul Județean și se află internată la secția de Neurochirurgie. "Când am ajuns la fața locului femeia era conștientă, dar avea pierderi de memorie. Victima are fractură de craniu și hematom intracranian. De asemenea are o plagă în regiunea abdominală, de aproape 40 de centimetri, dar nu este penetrată cavitatea abdominală", a subliniat medicul Hadrian Borcea. "Gravitatea cazului este medie către severă, din pricina leziunii craniene care în primele 24 de ore nu știm cum poate evolua. Momentan femeia este stabilă și nu a avut nevoie de operație", a mai spus medicul Borcea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite