A plouat cu sancțiuni în rândul comercianților de creme pentru protecție solară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece firme care comercializează creme şi soluţii de protecţie solară au fost verificate recent, de către inspectorii pentru Protecția Consumatorilor. La fiecare dintre firmele controlate au fost găsite probleme, toate fiind sancționate.

Potrivit informațiilor transmise de către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, în timpul acţiunilor de control desfăşurate au fost verificate zece firme care comercializează creme şi soluţii de protecţie solară, fiind încheiate zece procese-verbale de constatare a unor contravenţii, prin care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei. Produse cu deficienţe, în valoare de peste 700 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare.

Deficiențe în informare

Cele mai multe abateri constatate țineau de informarea consumatorului. Patru firme au fost amendate pentru lipsa menţiunii privind categoria de protecţie a produselor (ridicată, medie sau redusă), iar una pentru că pusese în vânzare o cremă-gel pentru plajă - FPS 30 - care nu menţiona categoria de protecţie. Alte cinci firme au fost sancționate fiindcă vindeau produse de protecţie solară achiziţionate din Ungaria, dar fără elemente de informare a consumatorilor în limba română.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite