Un orădean a scris un imn pentru echipa Steaua, pe care vrea să-l audă cântat de 20.000 de fani stelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orădean de  60 de ani a sărbătorit venirea lui 2012 în tren, în drum spre Braşov, ca să-şi îndeplinească visul: să-i cânte lui Gigi Becali un imn pe care el l-a scris pentru echipa Steaua. Orădeanul şi-a sacrificat astfel Revelionul, sărbătorind venirea noului an departe de familie.

Augustin Săvan a vrut să-şi vadă visul împlinit în noul an: ca finanţatorul Stelei să audă versurile pline de patos pe care orădeanul le-a scris cu gândul la echipa preferată. Acesta s-a urcat pe tren, sămbătă seara cu câteva ore înainte de Revelion, ca să-l prindă în Poiana Braşov pe Gigi Becali, pe care încearcă să-l întâlnească de aproape şase ani.

„Am scris imnul cu gândul la Steaua, pentru că o echipă atât de mare şi iubită nu are un imn al ei şi este păcat. De aceea am dorit să-i sorcovesc pe cei de la Steaua cu versurile scrise de mine, mai ales că toţi cunoscuţii mei m-au încurajat spunând că este un imn bun", spune fanul orădean.

Chiar dacă nu a reuşit să se întâlnească cu Gigi Becali, Augustin Săvan aproape şi-a realizat visul. Ieri, a reuşit să stea de vorbă cu cineva din staff-ul tehnic al echipei Steaua Bucureşti, unul dintre subalternii finanţatorului din Ghencea, căruia i-a plăcut versurile scrise de orădean. „Nu este exact ceea ce mi-am dorit, dar este un pas important. Am primit asigurări şi promisiuni că acest imn va fi ascultat de domnul Becali şi că s-ar putea să devină imnul oficial al echipei", explică Augustin Săvan.

Mai are un vis...

Imnul gândit de el are şapte strofe, dintre care una reprezintă o rugă către Dumnezeu, ca membrii echipei să joace cu credinţă, alta se referă la culorile echipei, roşu şi albastru, iar celelalte sunt cuvinte de încurajare. „ Scopul acestui cântec este de a încuraja echipa şi de a da speranţă suporterilor. Tot ce doresc este să ascult acest imn cântat de toţi suporterii Stelei. Ce poate fi mai minunat decât 20.000 de oameni care cântă împreună pentru echipa pe care o susţin?", se întreabă orădeanul de 60 de ani.

Augustin Săvan lucrează la compoziţia muzicală de şapte ani de zile şi acum ar vrea să o vadă cântată pe Arena Naţională, în luna februarie, când Steaua trebuie să joace cu olandezii de la Twente.  

Imn scris cu pasiune

Fiecare dintre cele şapte strofe scrise de Augustin Săvan are câte o semnificaţie proprie. Imnul porneşte de la locul unde ar trebui să fie Steaua Bucureşti, după părerea orădeanului, adică pe primul loc în clasamente, atât cele interne, cât şi cele externe. „ Feţi Frumoşi cu steaua-n piepturi/ Pentru noi astăzi luptaţi,/ Sudoarea voastră-i răsplata/ Cu care ne mângâiaţi!/ Haide Steaua, luptă Steaua!/ Pentru noi să câştigaţi!", este cea de-a patra strofă a imnului scris de fanul din Oradea. Şi pentru că nu se poate ca echipa să joace fără să şi piardă, Augustin Săvan a făcut o strofă şi în acest sens: „Dacă astă dată-un nour/ Strălucirea ţi-a umbrit,/ Nu ne întristăm căci,/ Pheonix din cenuşă a renăscut!" .  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite