Peste 300 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe violonistul Gavril Ardelean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavril Ardelean a fost înmormântat astăzi
Gavril Ardelean a fost înmormântat astăzi

Concermaestrul orchestrei filarmonicii din Oradea a fost înmormântat astăzi, în cimitirul evreiesc, în prezența a sute de persoane care au dorit să-i fie alături pe ultimul drum. Violonistul a murit joi seară, în urma unui stop cardio-respirator, în pauza concertului de 1 Martie de la filarmonică.

Sute de orădeni au participat astăzi la înmormântarea lui Gavril Ardelean, violonistul care și-a dat ultima suflare joi seară, în pauza concertului cu muzică de film organizat la Filarmonica din Oradea. La funeralii au participat colegii violonistului și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură orădene, precum și oficialități locale.

O viață dedicată muzicii

Gavril Ardelean împlinise, în urmă cu trei săptămâni, vârsta de 55 de ani, şi a cântat în orchestra orădeană timp de peste 30 de ani. Publicul l-a cunocut atât în calitate de concertmaestru, cât şi în calitate de membru al ansamblului Hakeshet Klezmer Band, violinist al sinagogii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari colecţionari de cactuşi din Bihor şi din ţară.  În anii 1990, Gavril Ardelean, de origine evreiască, i-a cântat Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia unui turneu cu orchestra, la Vatican.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite