În această iarnă, o sută de persoane au fost rănite în accidente produse pe pârtiile de schi din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O sută de turişti accidentaţi pe pârtiile din Bihor
O sută de turişti accidentaţi pe pârtiile din Bihor

Angajaţii Salvamont Salvaspeo Bihor anunţă amatorii de sporturi de iarnă că s-au înregistrat deja o sută de accidente pe pârtiile de schin din judeţ. Salvatorii montani le cer amatorilor de zăpadă să aibă grijă şi să evite pârtiile neomologate.

Se pare că cele mai multe accidente se petrec din cauză că schiorii refuză să poarte echipament adecvat sau din cauza supraaprecierii priceperii.

„Cea mai mare sursă generatore de accidente o reprezintă ignoranţa multora dintre beneficiarii direcţi ai serviciilor noastre, cei care abordează muntele ca destinaţie de vacanţă sau ca locaţie de exercitare a unei pasiuni mai mult sau mai puţin sportive. Mulţi ignoră importanţa utilizării unor schiuri perfect funcţionale şi a necesităţii efectuării reglajelor legăturilor. Alţii îşi supraevaluează priceperea şi experienţa şi abordează porţiuni de pârtie cu un grad de dificultate superior", se explică într-un comunicat trimis de salvamontiştii.

Mai mult, accesul pe pârtii este permis numai celor cu echipament complet de schi. Salvamont recomandă utilizarea unor căşti de protecţie, în special de către schiorii de vârstă minoră,  care trebuie atent supravegheați. Este interzisă utilizarea de mijloace de alunecare improvizate.

În plus, salvatorii montani recomandă folosirea doar a pârtiilor omologate, pentru evitarea producerii unor accidente, deoarece în zonele neomologate nu există un control al echipamentelor improvizate, gen sănii artizanale sau boburi.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite