Au percheziționat deținuții și au confiscat obiectele periculoase ascunse în celule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Penitenciarul din Oradea un exercițiu de alarmare a pus pe jar deținuții și peste 200 de angajați ai închisorii. După ce au domolit revoltele deținuților, gardienii au percheziționat zeci de celule și au descoperit obiecte pe care cei închiși nu au voie să le dețină.

Un exercițiu de alarmare s-a desfășurat la Pentienciarul Oradea aseara. „Au fost efectuate exerciţii privind două situaţii tactice şi anume: revolta întregului efectiv de persoane private de libertate cazate pe o secţie de deţinere şi baricadarea în camera de deţinere a unui număr de 5 persoane private de libertate", spune subcomisarul Adrian Bungău.

 De asemenea, au fost realizate percheziţii generale asupra unui efectiv de 270 deținuți din
cadrul a 37 camere de deţinere, pe secţii şi în alte locuri unde acestea au acces.

Reviste obscene și BIC-uri

„În urma percheziţiilor efectuate  au fost descoperite  şi ridicate obiecte interzise a fi păstrate de către deţinuţi, astfel: hârtie abrazivă, flacoane tip ganteră, reviste cu caracter obscen, o bucată de sârmă, lame tip BIC şi s-au ridicat hainele de iarnă", mai spune Bungău.

Exerciţiul a fost declanşat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a fost desfăşurat simultan în toate unităţile penitenciare din ţară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite