O orădeancă a ajuns la disperare din cauza indiferenţei procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O orădeancă luptă împotriva sistemului juridic nepăsător, după 10 luni de aşteptare. Femeia a depus plângere la Parchet pentru că nu a primit pensia alimentară a copilului şi nimeni nu s-a ocupat de cazul ei.

Dunca Livia este mama unui copil de doi ani şi jumătate care trăieşte din 700 de lei pe lună. În urma divorţului, Livia a primit sentinţă judecătorească definitivă prin care soţul ei era obligat la plata pensiei alimentare. Deşi suma pe care tatăl o achita era de doar 150 de lei, femeia nu a primit banii de un an.

Zidul indiferenţei
„Ultima dată am primit banii în aprilie anul trecut. Pentru că n-am reuşit să dau de fostul soţ, care şi-a schimbat telefonul şi locul de muncă, am decis să apelez la justiţie”, spune Livia. Femeia a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în octombrie 2009. „De 10 luni nimeni nu s-a ocupat de mine. Am dat zeci de telefoane, m-am dus personal la parchet. De fiecare dată m-am întâlnit cu alt procuror care mi-a spus că se va ocupa de cazul meu, dar nimeni nu a făcut nimic”, spune Livia. La ultima cerere de urgentare, femeia a primit un nou răspuns. „Mi s-a spus că sunt cazuri mai importante de rezolvat”, susţine Livia.

Procurori puţini
Procurorii susţin că sunt prea puţini oameni şi prea multe cazuri. „Sunt doar 11 procurori, din care patru au activitate judiciară, iar lunar vin mii de dosare noi”, spune Vasile Popa, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Popa recunoaşte însă gravitatea situaţiei. „La două luni de neplata pensiei este caz penal”, spune procurorul. Despre când se va soluţiona problema femeii, însă, răspunsul este acelaşi ca şi acum 10 luni: în cel mai scurt timp. „Voi cere audienţă la Preşedintele Tribunalului”, a încheiat femeia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite