Un patron orădean „şi-a imaginat” că a cheltuit 18.000 de lei, pe deratizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un administrator de firmă din Oradea este suspectat de polițiștii de investigare a fraudelor că ar fi prejudiciat statul cu peste 18.000 lei, prin evaziune fiscală. Acesta a înregistrat contabil cheltuieli nereale, legate de anumite cumpărături, de la 13 firme „fantomă".

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au început miercuri urmărirea penală faţă de un orădean în vârstă de 40 de ani, pentru evaziune fiscală. „Acesta este acuzat că, în perioada 2005 - 2010, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Municipiului Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nereale provenite de la 13 societăți comerciale „fantomă" sau inactive, care constau în achiziţii de produse pentru deratizare, operațiuni prin care a dedus ilegal TVA- ul și impozitul pe profit", a relatat ofiţerul de presă Sorin Secară.

 Cercetările continuă

Prejudiciul astfel provocat bugetului de stat depăşeşte 18.900 de lei.  Polițiștii de investigare a fraudelor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, în vederea documentării întregii sale eventuale activităţi infracţionale și pentru recuperarea prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite