Peste o sută de ortaci neplătiți de șase luni amenință să blocheze un drum european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de mineri amenință să blocheze un drum european sau să depună plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA), dacă nu primesc astăzi un răspuns din partea Olser Min SRL Rovinari, firma care aparține de Federația Națională Mine Energie și care a preluat recent mina de la molibden de la Băița, din județul Bihor.

Dorel Filip, unul dintre minerii care s-au adunat astăzi la Ștei, la sediul Băița SA, pentru a protesta pentru primirea drepturilor salariale restante pe șase luni, ne-a informat că ortacii sunt hotărâți să ia măsuri radicale dacă nu li se rezolvă situația. „Ne-am săturat de promisiuni și de minciuni. Alexandru Iștoc, liderul de sindicat, tocmai i-a trimis o înștiințare lui Marin Condescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. L-a anunțat că nu plecăm de aici până nu primim un răspuns, până noua conducere nu vine cu o soluție", a spus Dorel Filip. Acesta amenință să iasă în stradă cu ceilalți mineri și cu familiile lor, pentru a bloca drumul european Oradea -Deva.

DNA

Constantin Balogh (37 ani), un alt ortac care s-a obișnuit deja să trăiască din banii părinților sau alocațiile copiilor, a declarat că Alexandru Iștoc, lider de sindicat și administrator interimar al minei de molibden de la Băița, ar fi singurul vinovat pentru situația la care s-a ajuns. „Iștoc ne-a promis locuri de muncă și ne-a cerut să-l săpăm pe Dorel Jude, fostul director al Mineral Mining. Numai DNA mai poate face lumină în ce s-a întâmplat aici", a spus Balogh.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite