Din prima zi de vacanță elevii orădeni s-au refugiat de căldură în taberele montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru vacanța de vară din acest an, Direcția pentru Tineret (DT) Bihor a contractat peste 1.000 de locuri în taberele administrate de Autoritatea pentru Tineret. Trei centre de agrement din Bihor și-au primit astăzi primii oaspeți.

Prima serie de copii a plecat în tabără în această dimineață, în timp ce  ultima seri care a apelat la DJT pentru vacanță, va părăsi orașul în cinci septemrbie.
"Pentru vacanța de vară din acest an avem contractate încheiate cu colegii de la alte Direcții pentru Tineret din țară. Avem locuri la Oglinzi- în Neamț, Bușteni, Sinaia și pe litoral la Eforie Sud și 2 Mai", spune Ciprian Gavra, referent al DJT Bihor. Copii pot alege un loc într-una din taberele din județ, și anume la baza Oradea, Șuncuiuș, Valea Brătcuței sau Remeți. Taberele se organizează în serii de șase zile prețul unui bilet în tabără fiind cuprins între 366 și 372 de lei și conține cazare și trei mese pe zi, dar nu include transportul. „Comenzile și rezervările se ridică la nivelul anului trecut,dar s-ar putea să avem unele surprize din partea grupurilor anunțate", spune Ciprian Gavra.

Vacanțe la bunici

Reprezentantul DJT spune că pentru centrele de agrement din Remeți, Șuncuiuș și Valea Brătcuței și-au anunțat interesul elevi din Prahova, Constanța, Iași, Galați și chiar Bacău și Sibiu și mizează pe o ocupare de 80%. Pe de altă parte, părinții din Oradea se simt împiedicați de criză să achite concedii separate pentru ei și copiii lor. „Fiica mea va fi împreună cu noi o săptămână în concediu, iar restul vacanței și-o va petrece la bunici", spune Laura Tatic, mama unei fetițe de 10 ani. „Larisa, va petrece vacanța la bunici în acest an" spune și Sandu Stroie, tatăl fetei. Părinții consideră că așa cum ei au petrecut vacanțele la țară, în aer liber, când erau mici, și copiii lor pot avea această opțiune pe timp de criză.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite