O orădencă a furat peste 1.500.000 de la stat, iar acum a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanca Maria Matei, suspectată că a prejudiciat statul cu peste 1,5 milioane de lei prin evaziune fiscală, a fost reţinută de poliţiştii de investigare a fraudelor în Arestul I.P.J. Bihor

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de orădeanca Maria Matei, în vârstă de 46 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Aceasta este suspectată că, în cursul anului 2011, a desfăşurat peste 50 de tranzacţii cu cereale pe care nu le-a declarat organelor fiscal. Prejudiciul provocat depăşeşte 1,3 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

"Aceasta mai este acuzată că, în perioada 2008 - 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a efectuat achiziţii de cereale, operaţiuni pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei", a precizat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

În cea de-a doua cauză, organele fiscale au calculat un prejudiciu provocat statului de peste  270.000 de  lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut-o pe suspectă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, iar în cursul acestei zile urmează să o prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă", a mai precizat Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite