O orădeancă este urmărită penal fiindcă și-a însușit peste 270.000 de lei, din banii vecinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Gordan a fost administratoarea asociației Slatinei 23
Livia Gordan a fost administratoarea asociației Slatinei 23

Livia Gordan (49 ani), administratoarea unei asociaţii de proprietari din Oradea este suspectată de către poliţiştii de investigare a fraudelor că a delapidat peste 270.000 lei din banii locatarilor. Din cauza ei vecinii au rămas în noiembrie 2009 fără apă caldă, figurând la vremea aceea cu datorii de peste 200.000 lei.

Potrivit informațiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au început urmărirea penală faţă de administratoarea în vârstă de 49 de ani,  sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare. „ Aceasta este suspectată că, în perioada ianuarie 2005 - octombrie 2009, în calitate de administrator, contabil şi casier al unei asociaţii de proprietari din Oradea, şi-ar fi însuşit în mod repetat peste 274.000 lei, bani proveniţi din încasările de la locatari cu titlu de cheltuieli comune, de reparaţii sau fond de rulment, pe care i-ar fi folosit în interes personal", a spus Alina Dinu. Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectei şi pentru recuperarea prejudiciului.

Și-a însușit banii plătiți de către locatari

Pe numele Liviei Gordan, care se ocupa de administrarea a patru asociații de proprietari (Antonescu 63 și 64, Slatinei 23 și Sovata 35), mai există un dosar. La sfârșitul anului trecut Asociația Antonescu 63 a depus împotriva acesteia o plângere pentru un prejudiciu de 50.000 lei. Locatarii de la Slatinei 23 s-au adresat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, astfel încât aceștia au început urmărirea penală a femeii, care între timp dispăruse de acasă. Daniela Duz, șefa de scară de pe Slatinei 23, a spus că locatarii figurau cu facturi neachitate din 2005, deși cu toții își plăteau lunar întreținerea. „Nu am știut că avem probleme. De patru ani nu ne-a spus nimic femeia. Este vorba despre facturi de 120.000 lei și penalități de 90.000 lei", a declarat Duz pentru Adevărul de Seară Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite