O orădeancă a obţinut cea mai mare medie din ultimii cinci ani la admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Botiş vrea să ajungă judecător la Tribunalul Bihor
Georgiana Botiş vrea să ajungă judecător la Tribunalul Bihor

Orădeanca Georgiana Botiş, în vârstă de 23 de ani , a obţinut anul acesta cea mai mare medie la examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii. Performanţa sa este cu atât mai impresionantă cu cât, din 2007 încoace, nimeni nu a obţinut un punctaj atât de ridicat. Învăţatul a fost un job de 10 ore pe zi pentru tânăra care a reuşit să obţină o medie de aproape 9.30.

La această sesiune de admitere s-au înscris peste 3.280 de candidaţi, dintre care au fost admişi în concurs puţin peste 450. Deşi s-a prezentat pentru prima dată la acest examen, Georgiana a avut încredere în şansele sale de izbândă, convinsă că poate intra la Institutul Naţional al Magistraturii, pe propriile puteri şi cunoştinţe.

Citeşte aici întreaga poveste a orădencei

Job de zece ore pe zi

Orădeanca este proaspătă absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cu 8.65 media celor patru ani şi nota 9.60 la examenul de licenţă, dar şi a Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, cu media 9.18 pe cei trei ani şi nota 9.00 la licenţă. În plus, tot în acest an, Georgiana a absolvit un masterat în Bănci şi Politice Monetare, în cadrul ASE. Orădeanca este obişnuită cu învăţatul şi datorită faptului că a studiat la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu" din Oradea, la profilul matematică-informatică, bilingv engleză. Georgiana spune că, pentru a intra la magistratură a studiat între 8 şi 10 ore pe zi.

Află care a fost cel mai dificil moment din timpul pregătirii, în „Adevărul de Transilvania“ de astăzi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite