O orădeancă de 19 ani a fost trimisă în judecată după ce şi-a maltratat fiicele gemene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

O tânără de 19 ani din Oradea a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Oradea pentru rele tratamente aplicate minorilor, vătămare corporală şi loviri, după ce şi-a maltratat fiicele gemene, în vârstă de cinci luni, scrie ebihoreanul.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au finalizat, marţi, dosarul, după doi ani de anchetă şi au dispus trimiterea în judecată a Denisei Horvath, o tânără de 19 ani din Oradea, acuzată că în cursul anului 2008 şi-a agresat în mai multe rânduri fiicele gemene, scrie ebihoreanul.ro.

"Inculpata a locuit o perioadă împreună cu părinţii ei, care au ajutat-o la creşterea copiilor însă, pe fondul unui conflict, în 1 august 2008 s-a mutat într-o locuinţă socială, situată în acelaşi bloc. În aceeaşi zi, după ce a ieşit cu fetiţele la plimbare, în parc, inculpata şi-a pierdut cumpătul pentru că pierduse cheile de la apartament şi a început să îşi lovească fetiţele care plângeau. A doua zi, bunicii copiilor au făcut o vizită fiicei lor şi au văzut starea gravă a fetiţelor, motiv pentru care le-au luat şi le-au transportat la spital", se arată în rechizitoriul înaintat Judecătoriei Oradea, citat de ebihoreanul.ro.

În urma consultaţiilor efectuate la internare, medicii au constatat că fetiţele, la data respectivă în vârstă de cinci luni, purtau urmele unor bătăi crunte. Procurorii au fost sesizați în acest caz de managerul spitalului și reprezentanții Direcției pentru Protecția Copiulului care au dispus şi plasarea de urgenţă a acestora unui asistent maternal profesionist, până la finalizarea cercetărilor. Potrivit expertizei medico-legale dispuse în caz, fetiţele au fost maltratate în mai multe rânduri de către mama lor, prin loviri repetate cu corpuri dure.

"Fiind audiată, inculpata a recunoscut că şi-a lovit fiicele, afirmând că în momentele respective s-a identificat cu mama ei, care a bătut-o în mai multe rânduri, în timpul copilăriei", se mai arată în rechizitoriul procurorilor, citat de ebihoreanul.ro. Anchetatorii au solicitat decăderea acesteia din drepturile părinteşti.

"Cele două fetiţe au fost într-o stare extrem de gravă, au avut leziuni care au necesitat luni de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi intelectuală a acestora. Iar faptul că şi-a pierdut în momentele respective cumpătul, nu este un argument plauzibil. Oricum, va rămâne la latitudinea instanţei decizia", a declarat procurorul Cristian Ardelean, citat de aceeași sursă. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Oradea, femeia fiind trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorilor, vătămare corporală şi loviri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite