În nouă ani, o orădeancă a furat peste 100.000 de lei din banii asociaţiei de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unei orădence care, în calitate de administrator al unei asociaţii de proprietari, a provocat un prejudiciu de peste 100.000 lei, prin delapidare şi fals.

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au finalizat cercetările faţă de o orădeancă în vârstă de 42 de ani, pentru delapidare, fals în înscrisuri, efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte, precum şi omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate. Toate acestea au avut drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi pasiv ce se reflectă în bilanţ. „Orădeanca este acuzată că, în perioada 2000 - 2009, în calitate de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din Oradea, şi-a însuşit în mod repetat şi a folosit în interes personal suma de peste 102.000 lei, bani proveniţi din încasările de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Chitanţe anulate

Femeia este suspectată că ar fi falsificat documente contabile ale asociaţiei de proprietari, prin înscrierea unor date nereale fie în registrul de casă, fie în chitanţele eliberate locatarilor. De asemenea, poliţiştii de investigare a fraudelor o bănuiesc că ar fi eliberat douăzeci şi cinci de chitanţe care au fost anulate în registrul chitanţier după ce au fost înregistrate în registrul jurnal, operaţiuni prin care s-a urmărit denaturarea situaţiei contabile a asociaţiei de proprietari, în scopul însuşirii unor sume de bani. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite