Un orădean a cumpărat marfă de 90.000 de lei, pe care a plătit-o cu file CEC fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Ionescu, a cărui soţie, procuror la Oradea, s-a sinucis în urmă cu trei ani, este suspectat că a prejudiciat o societate comercială cu peste 90.000 lei, prin înşelăciune cu bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Suspectul a vândut produsele cumpărate, sub preţul de achiziţie.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au finalizat luni cercetările faţă de un orădean în vârstă de 39 de ani, care a fost cercetat pentru înşelăciune.

Ţeapă

„Orădeanul este acuzat că în cursul anului 2008, în calitate de administrator împuternicit al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a achiziţionat în baza unui contract de vânzare - cumpărare diverse mărfuri în valoare totală de peste 90.500 lei de la o altă firmă din Oradea, pentru plata cărora a emis mai multe bilete la ordin şi o filă CEC. Instrumentele de plată emise de acesta au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în contul bancar, contrar clauzelor contractuale, deşi în perioada respectivă s-a constatat că societatea deţinea sumele necesare, iar cotă parte din mărfurile astfel dobândite au fost revândute de suspect sub preţul de cumpărare", a relatat Alina Dinu.

Cer trimiterea în judecată

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite