TIMP LIBER: Mircea Diaconu joacă pentru orădeni în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Festivalului de Teatru Scurt, orădenii sunt invitaţi la spectacolul „Variaţiuni enigmatice” al Teatrului Nottara.

Festivalul de Teatru Scurt debutează la Oradea sâmbătă cu premiera „Giordina” a teatrului orădean, care se va juca sâmbătă, ora 18.00, la Sala Studio. Ziua va continua cu parada costumelor de actori, cu piesa „Iubire de Clovn” a trupei Iosif Vulcan şi cu momente de carnaval. Evenimentele continuă şi duminică, atunci când orădenii pot vizita în pasajul Vulturul Negru ateliere şi expoziţii hand-made sau se pot delecta cu piesa „Demoni” a Teatrului de Nord Satu Mare, care se va juca la ora 17.30. Deschiderea oficială a festivalului are loc duminică, orele 20.00, la casa de Cultură a Sindicatelor cu  spectacolul „Variaţiuni Enigmatice”.

Piesa lui Eric-Emanuel Schmitt este o povestea  a doi bărbaţi care au în comun iubirea pentru aceeaşi femeie. Un mare scriitor renunţă la prezenţa ei fizică şi-i dăruieşte o iubire specială, prin cărţile pe care i le dedică. Bărbatul obişnuit se însoară cu ea şi-i dăruieşte toată viaţa. Personajele interpretate de Alexandru Repan şi Mircea Diaconu dezvăluie în disputa lor profunzimea iubirii.

RECOMANDĂRI

„Toamna orădeană“ debutează cu concerte
Evenimentul se mută, în acest an, din centrul oraşului pe platoul situat în vecinătatea Arenei „Antonio Alexe“. Festivalul le aduce orădenilor prima serie de concerte în aer liber. „Startul distracţiei va fi dat la Antonio Alexe, iar pe scenă vor urca interpreţi şi artişti ai muzicii pop, rock, dance, etno, hip hop sau folclor. Orădenii vor avea la dispoziţie şi o zonă în care vor putea degusta mâncăruri cu specific românesc dar şi maghiar“, spune Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Acţiune şi dramă în „Cine trage la urmă”
Orădenii care nu şi-au făcut planuri pentru seara de duminică pot opta pentru un film de acţiune combinat cu dramă şi suspan care va rula la Holliwood Multiplex, la ora 20.45. Şapte oameni iau masa într-un restaurant părăginit din mijlocul pustietăţii americane. Când la radio se transmite ştirea asasinării unei întregi familii într-o casă din apropiere, toţi îl bănuiesc pe proaspătul sosit Doe. O confruntare sângeroasă are loc, iar cei şapte devin ostaticii lui Doe, care le va decide în curând soarta.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite