PORTRET David Bryan, în tricolor la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul s-a născut în 11 decembrie 1984, în orăşelul englez Newton Aycliffe, şi toată copilăria lui a visat la o viaţă pe scenă. „Am fost născut pentru asta. Toată viaţa am vrut să fiu în faţa camerelor de filmat. În timpul şcolii am jucat în multe piese de teatru şi am fost distribuit în spectacole. Din acest motiv am dat şi la actorie, la New College Durham”, povesteşte artistul.

PROFIL
Născut: 11 decembrie 1984
Studii: Şcoala populară de artă Francisc Hubic din Oradea
Familie: Doi fraţi

A renunţat la şcoală din cauza banilor şi a muncit timp de cinci ani ca sudor într-o fabrică. „Mi-am dat seama că nu asta vreau să fac, am strâns nişte bani şi am început să călătoresc. Patru ani m-am plimbat dintr-o ţară în alta, de pe un continent pe altul. Apoi m-am întors în Anglia şi am început să-mi caut de lucru”, îşi aminteşte David. Aşa a aflat despre un program de voluntariat în România. Nu a durat mult până a ajuns voluntar la un orfelinat din Oradea. Aici a cunoscut-o pe Kostince, s-a îndrăgosit de ea şi s-a stabilit definitiv în oraşul de pe Crişul Repede. „Am fost omul potrivit la locul potrivit”, consideră britanicul, care a cunoscut celebritatea abia după ce a ajuns în ţara noastră, în urmă cu aproximativ patru ani.

Se aude până acasă
Cariera de artist a lui David a început după ce a fost remarcat la karaoke de compozitorul Gabriel Băruţă. O vreme a cântat împreună cu formaţia Hotel FM, cu care a ajuns în semifinale la Cerbul de Aur. „A fost un rezultat foarte bun pentru mine”, îşi aminteşte britanicul. Mai târziu David a optat pentru o carieră solo. Atunci l-a întâlnit pe Florian Chelu care i-a propus să cânte 10 sonete ale lui Shakespeare. Între timp l-a cunoscut şi pe Florin Budeu, care acum îi este manager şi, încet, artistul a reuşit să-şi facă un numele pe piaţa muzicală.

Are un contract cu Hotel Continental, unde cântă la barul de noapte. „Am cântat apoi alături de formaţia Desperado. A fost o experienţă foarte interesantă. Ei s-au oferit să-mi compună un cântec pe care deşi am încercat să-l promovez nu am reuşit, nu are priză la publicul românesc” povesteşte artistul.

Anul trecut a revenit în componenţa Hotel FM, cu care a reuşit să ajungă în finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision cu două melodii, pe locurile 1 şi 3. 

Însă cel mai mare succes de până acum a fost calificarea la Eurovision 2011. Acest lucru i-a adus nu doar recunoaşterea la nivel naţional, ci l-a făcut vedetă şi acasă la el, în Anglia. „Este o realizare pentru mine. De fapt ăsta a fost scopul meu tot timpul. Să afle şi cei din Anglia despre mine, pentru că acolo e casa mea”, declară David Bryan.

Care e povestea fetiţei tale din Marea Britanie?
Timp de şase luni am luptat în instanţă să o văd, pentru că mama ei nu vroia să mă lase. În final, am câştigat dreptul ca fetiţa să stea cu mine jumătate din timp. Însă din cauză că era influenţată de mamă, Morgan plângea când ajungea la mine. Am ajuns să plâng şi eu, pentru că era foarte greu. Am zis că situaţia asta nu face bine nimănui, nici mie, nici fetiţei, nici mamei. Şi am renunţat. Însă nu am renunţat de tot. Vreau să o regăsesc. I-am compus o melodie, care sper să ajungă până la ea.

Ce-i place
Lui David îi place foarte mult să călătorească. El spune că deşi a vizitat mult, încă mai are de văzut foarte multe locuri interesante. David iubeşte muzica, îi place enorm să cânte şi spune că încearcă să facă sport ca să fie într-o formă cât mai bună.

Ce nu-i place
David spune că nu-i plac oamenii care nu sunt punctuali şi recunoaşte că nu-i place faptul că aici în România salariile sunt mici, iar preţurile la haine, mâncare şi de fapt la orice altceva sunt foarte mari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite