Elevii orădeni care studiază la școlile din zona Iuliu Maniu ajung în bănci prin noroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clopoţelul a sunat în această dimineaţă la Liceul Teologic Greco-Catolic a dezamăgire şi nemulţumire. Elevii care învaţă pe la şcolile din zona străzii Iuliu Maniu au fost întâmpinaţi cu şanţuri şi gropi cu apă.

Îmbrăcaţi în uniforme curate şi cu pantofi noi în picioare, mai mulţi elevi din Oradea au păşit în noul an şcolar pe o stradă murdară, plină de noroi, dar şi foarte periculoasă. Muncitorii au început să renoveze strada Iuliu Maniu de mai bine de două luni şi de atunci domneşte haosul. Punctele de trecere au fost impovizate, aşa că oricine păşeşte pe bucăţile de lemn, aşezate strategic, peste gurile de canal sau peste săpături, riscă să cadă în fiecare moment.
„Muncitorii ar fi trebuit să finalizeze lucrările la termen, mai ales că azi a început şi şcoala. Pe lângă faptul că strada este plină de noroi, accesul nu este deloc sigur. Am văzut că peste gurile de canal au fost puse lemne, astfel că există pericolul să se rupă cu un trecător”, a spus Paula Anton, elevă în clasa a VI-a.

Intrare prin biserică
Pe poarta principală a Liceului Greco-Catolic tronează un afiş prin care elevii sunt informaţi că accesul în unitate se face de pe o altă stradă. La fel ca majoritatea colegilor săi, Paula nu a fost informată de această schimbare, astfel că a fost nevoită să caute noua intrare în şcoală. Un alt elev, George Tărău, a pornit de acasă în această dimineaţă cu mult entuziasm, însă şi-a pierdut buna dispoziţie când a văzut şantierul din faţa şcolii sale. „Nu este normal să circulăm pe o asemena stradă”, a mărturisit George. Cei mai grijulii părinţi au fost atenţi la fiecare pas făcut de copiii lor pe „strada haosului”. Cu flori în mână, dar cu pantofii murdari, părinţii şi însoţitorii elevilor au rămas mai mult decât stupefiaţi de modul în care evoluează lucrările. „Dacă ştiau că nu au cum să finalizeze lucrările până la începerea şcolii trebuiau să se organizeze altfel, de la bun început. Strada nu este sigură pentru nimeni”, a explicat Radu Ighiam, un tătic.

Directorul Liceului Teologic, Andrei Cristea, spune că atât elevii, cât şi profesorii sunt deranjaţi de disconfortul creat de lucrări, dar că încearcă să se adapteze situaţiei. „Mă bucur că se rezolvă ceva în oraşul ăsta, chiar dacă nu este plăcut”, a spus, împăciuitor, Cristea. Potrivit Mirelei Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, lucrările în valoare de peste 900.000 de lei ar fi trebuit să fie gata în 15 septembrie, dar acest lucru nu va fi posibil. „Termenul de finalizare s-a prelungit până la sfârşitul lunii octombrie, din cauza unor lucrări efectuate de Compania de Apă”, a explicat Mirela Macra.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite