Ouă infestate cu Salmonella au fost depistate de inspectorii sanitari în gospodării din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitar-veterinari continuă ancheta în cazul micuţei Patricia Scorţe. Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare au confimat astăzi că a fost găsită Salmonella în ouăle şi în prăjiturile consumate de familia Scorţe.

Analizele realizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor (DSVSA) în cazul Patriciei Scorţe, fetiţa de cinci ani care a murit după ce a mâncat cremeş, arată că atât ouăle, cât şi prăjitura luată pentru analize de la familia fetiţei, aveau Salmonella. „Am găsit Salmonella în ouă şi cremeş”, a declarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“ Oradea, Mircea Budău, directorul DSV. 

Medicul se apără
Potrivit acestuia, au fost făcute analize pe prăjiturile făcute de bunica Patriciei Scorţe, dar şi din probele luate din ouă din trei curţi din satul Surduc, comuna Copăcel. „Bunica fetiţei a cumpărat ouăle din care a făcut cremeşul de la o femeie, care a cumpărat la rândul ei ouăle din satul Surduc”, a precizat Mircea Budău. „A fost găsită Salmonella şi în ouăle luate dintr-o altă curte. Săptămâna viitoare vom continua ancheta. Urmează să preluăm probe şi de la găini”, a subliniat Budău. El a precizat că inspectorii urmează să stabilească ce tip de Salmonella a fost depistat. „Există şapte sute de tipuri. În trei zile vom afla rezultatele”, a spus Mircea Budău în această dimineaţă. „Infestarea nu e aşa de mare, însă fetiţa avea şi al

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite