Investiții pe timp de criză: Primăria Oradea îşi construieşte piramidă, Poliția și-a făcut sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea ridică o clădire de sticlă de 1,3 milioane de lei şi amenajează turnul pentru turişti. Nemulţumirile orădenilor vizează unele investiţii ale municipalităţii şi faptul că poliţiştii au sediu de patru milioane de euro.

În plină criză economică, Primăria Oradea demarează lucrările pentru construirea unui luminator de sticlă, sub formă piramidală, destinat relaţiilor cu publicul. Investiţia se ridică, la momentul de debut al lucrărilor, la 1,3 milioane de lei fără TVA. De asemenea, municipalitatea doreşte reabilitarea turnului Primăriei, cu 146.000 de lei, fără TVA, în vederea integrării acestuia într-un circuit turistic.
„Într-o Românie aflată în plină criză unii încearcă să salveze ce se mai poate salva, în timp ce alţii încearcă să intre în eternitate construind plafoane sau piramide de care omul de rând nu se va folosi niciodată. De ce o piramidă de sticlă e prioritară şi nu refacerea drumurilor sau întrajutorarea cetăţenilor?”, consideră Sebastian Mazilu, şomer orădean, în vârstă de 33 de ani. Acesta adaugă ironic că „la câte amenzi dau poliţiştii, ei merită un sediu modern, nu văd de ce ar sta într-unul ieftin”, făcând referire la noul sediu al Poliţiei Bihor, care a fost reabilitat cu peste 4 milioane de euro. Părerea sa nu este singulară, iar orădeanca Nagy Monika este de părere că primăria ar trebui să strângă cureaua şi să selecteze angajaţii, nu să facă investiţii în clădiri.

Relaţii cu publicul centralizate
Scopul declarat al lucrării este de a aduna toate birourile de relaţii cu publicul într-un singur loc.
„Este vorba nu de o piramidă, ci de un luminator cu acea formă, care va acoperi o sală de lucru unde vor fi reunite toate birourile cu relaţie directă cu orădeanul. Se vor asigura condiţii normale de lucru şi nu vor mai fi împărţite prin toată primăria”, motivează Ilie Bolojan, primarul Oradei, investiţia municipalităţii.

Investiţie babană şi la sediul poliţiei
Orădenii nu iartă nici investiţia de patru milioane de euro prin care Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor beneficiază de cel mai modern sediu din ţară. Suprafaţa în care îşi vor desfăşura activitatea poliţiştii a crescut de la 5781,15 metri pătraţi la 8.244,14 mp, iar numărul birourilor, de la 82, la 123 de spaţii de lucru.

CITEŞTE ŞI:

Administraţia arădeană cheltuie milioane de euro pe investiţii inutile

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite