Pieţarii orădeni sunt condamnaţi la faliment, din cauza tarifelor mărite din piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea TVA se resimte din plin şi în buzunarele comercianţilor din pieţele orădene, mai ales după ce s-a anunţat majorarea chiriilor pentru tarabe. Disperaţi pentru că vânzările au scăzut dramatic încă din 1 iulie, comercianţii de legume şi fructe spun că la iarnă vor muri de foame.

Vestea că Regia Autonomă de Pieţe Agrement şi Salubritate măreşte chiria la tarabe aduce comercianţii la disperare „S-a majorat TVA-ul la 24 la sută, suntem nevoiţi să majorăm tarifele pentru a ne acoperi costurile cu utilităţile”, spune Romulus Cosma, şeful RAPAS. Tariful zilnic creşte cu un leu, în timp ce chiria lunară pentru o masă se majorează cu 40 de lei.
Producătorii vor scoate din buzunar diferenţa. „Vânzările au scăzut deja dramatic, nu putem creşte preţul. S-au dus vremurile când oamenii luau 30 de kilograme pentru murături”, spune producătorul Benea Ioan. „Sunt agronom şi de când mă ştiu era rentabil. Acum abia supravieţuiesc”, explică orădeanul. Bărbatul crede că lunile următoare vor fi un dezastru „Dacă soţia mea nu ar fi angajată, aş muri de foame”, explică Bene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite