Profesorii de matematică şi biologie intră în era hi-tech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bica susţine că mulţi profesori vor ajunge şomeri, dacă cele trei materii vor fi predate într-o oră
Bica susţine că mulţi profesori vor ajunge şomeri, dacă cele trei materii vor fi predate într-o oră

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a lansat astăzi un proiect din fonduri europene, pentru o nouă abordare a acestor materii. Banii vor fi folosiţi pe cursuri în care profesorii de matematică şi de ştiinţe (biologie, chimie, fizică) vor învăţa să-şi pregătească lecţiile pe calculator şi să comunice între ei, printr-o platformă online.

Dacă profesorii care predau din celebra culegere „Petrică” sunt deja istorie, cei care folosesc alte mjiloacele tradiţionale sunt şi ei pe cale de dispariţie.

Trei în unu
„E nevoie de o nouă abordare a orei de matematică, fiindcă şi examenele sunt diferite. Din păcate, suntem încă departe de lecţiile pe computer şi testarea copilului de acasă”, a spus Carmen Lazăr, profesoară de matematică. „Prin acest proiect se va elabora o disciplină interdisciplinară, cu elemente comune biologiei, chimiei şi fizicii”, a spus Florin Negruţiu, reprezentantul IŞJ Bihor.

Deşi profesorii de ştiinţe apreciază interdisciplinaritatea, aceştia sunt împotriva combinării a trei materii într-una. „Nu există specialişti în toate cele trei materii. Ora respectivă va fi un talmeş-balmeş”, crede Isabela Hărăguş, profesoară de biologie.

Marin Bica, profesor de fizică, consideră că proiectul dovedeşte că Uniunea Europeană urmăreşte ca noua generaţie de români să devină mână de lucru ieftină, nu olimpici în ştiinţe. „Ar fi ore de poveşti, nu de ştiinţe”, a spus Marin Bica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite