Oradea s-a transformat într-un veritabil şantier, sub asediul lucrărilor de reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea străzilor e aşteptată de mulţi ani, dar îi enervează pe orădeni, care se plâng de zgomot, aglomeraţie şi praf. Indiferent că locuiesc în centrul oraşului sau la periferie, orădenii îndură în ultimele zile gălăgia şi mizeria de pe străzi.

În prezent, în Oradea se desfăşoară lucrări de reabilitare pe 16 străzi. „În Oradea aveam şase lucrări majore, care includ mai multe străzi”, a spus Csilla Petri, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea,

Şase luni de chin
La începutul lunii august au fost demarate lucrările la amenajarea unui sens giratoriu în Centrul Civic, nu înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii publice. 
„Investiţia presupune reabilitarea străzilor aferente intersecţiei şi a unei suprafeţe de peste 11.000 de metri pătraţi, reabilitarea a 880 de metri de trotuare şi a unei suprafeţe de peste 3.300 de metri pătraţi, crearea a peste 270 de locuri de parcare, amenajarea a peste 15.000 de metri pătraţi de zone verzi, realizarea iluminatului public, realizarea canalizării pluviale aferente, precum şi asigurarea semaforizării corespunzătoare, a marcajelor şi indicatoarelor aferente”, a spus primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferinţe de presă. Lucrările începute în Centrul Civic vor dura cel puţin şase luni, valoarea investiţiei fiind de peste 4 milioane de lei. La celălalt capăt al oraşului, pe strada Matei Corvin, între Bulevardul Ştefan cel Mare şi strada Vămii se toarnă covor asfaltic nou şi se fac lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor, accesul în curţi, refacerea trotuarelor şi amenajarea sensului giratoriu.

Până la toamnă
„Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 septembrie. Valoarea lor este de peste 5 milioane de lei”, a spus Csilla Petri. Printr-un proiect finanţat cu aproximativ 28 de milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional, 19 străzi din Oradea vor fi reabilitate de la A la Z până la sfârşitul verii lui 2011. Pintre acestea se numără şi Strada Iuliu Maniu, unde orădenii trebuie să suporte zilnic poluarea fonică şi mirosurile deranjante.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite